Divendres en Família

Publicat el 03/01/2014 | 0 comentaris

Divendres en Família

El passat divendres 29 de novembre, ens va omplir d´orgull al llegir al Diari de Tarragona, un escrit de dues pàgines, on feien especialment referència a una activitat que les llars d´infants municipals, havien dut a terme amb molt d´èxit i una aprovació molt important dels pares, com eren els divendres en família.

Com molts de vosaltres sabeu, aquesta activitat, la portem realitzant fa diversos cursos, sabent que el nostre treball experimental i en molts casos pioners, fa que de vegades les activitats siguin no tan sols per aprendre, sinó que tinguin un caire lúdic i familiar.

Arribat el moment, un cop que els vostres vostres fills han acceptat molt positivament la rutina diària i sobretot ja no estranyen quan us veuen a l´aula pel matí, considerem un bon moment reiniciar els nostres Divendres enFamília.

Quan comença l´activitat? Durant el mes de gener mentre nosaltres treballarem les fotografies familiars que ens vau donar a l´inici de curs, seria molt interessant que puguessiu anar concretant el divendres que us vagi bé venir, per poder replantejar les activitats dins l´aula. Aquesta activitat es durà a terme fins a final de curs, per aquest motiu, intentarem no fer coincidir més d´una família a cada aula per a poder gaudir molt més de l´activitat.

Per a què serveix el Divendres en Família? Realment aquesta activitat té diferents vessants. Per a vosaltres serà apropar-vos encara més a l´escola, conegueu les rutines, activitats que fan cada dia els vostres fills/filles, aprendre cançons del temari, conèixer millor a la vostra educadora i companys…  Per a que el vostre fill/filla és senti important, per a crear una nova experiència aprendre de les vostres explicacions… I els companys perdin les pors i vergonyes al tenir contacte amb adults, per a ampliar atenció…

Què heu de fer aquest dia? Sobretot gaudir d´estar amb el vostre fill/a! Però si voleu, també podeu explicar-nos un conte, ensenyar-nos en què consisteix la vostra feina, fer una manualitat, un experiment, una classe de gimnàsia, un ball… Penseu que aquest dia tots aprenem molt!!!

Què heu de portar? No és necessari ni obligatori res, però els impactes visuals sempre són molt importants en l´aprenentatge. D´aquesta manera si ens voleu explicar en què treballeu i voleu portar l´uniforme que utilitzeu, serà molt motivador per a aprendre més coses del vostre ofici. També és cert, que a l´hora de posar-vos-ho, tingueu en compte que als nens sempre els hi pot imposar respecte  un uniforme per ser desconegut. Per aquest motiu depenent de la vostra tasca, si us ho podeu posar gradualment,  segurament tindran una percepció més calmada. També podeu portar complements que cregueu interessants per a fer l´activitat. O simplement gaudir de la companyia.

Quant temps heu d´estar? El que vosaltres vulgueu o disposeu. Tan si teniu una hora lliure o podeu quedar-vos tot el matí… És el vostre dia!

Per a quina edat està adreçada aquesta activitat? És interessant fer la puntualització que considerem molt més satisfactori pels vostres fills, que l´aula dels lactants (l´aula Groga) aprofiteu aquest dia per a fer l´activitat que tindrem programada: massatge infantil amb la vostra educadora. Cada divendres la vostra educadora tindrà preparat tots els accessoris per a poder dur a terme aquesta activitat. Pare, mare, avi, avia, tiet,tieta… podreu quedar-vos de les 9,15 fins les 10,00, que serà l´estoneta que durarà aquesta activitat. Si només disposeu d´uns minutets, penseu que serà molt més que si no us quedeu.

És obligatori fer aquesta activitat? De cap de les maneres! Entenem les obligacions laborals i personals de cadascú. En un principi els vostres fills tampoc no haurien de saber d´aquesta activitat com a tal. El nostre plantejament de cara als nens serà, anunciar una visita d´un pare per a aprendre l´activitat que prèviament haurà consensuat amb la seva educadora. En cap moment serà exposar, que aquesta activitat consisteix en l´obligació de venir tots els pares.

Tenim la certesa que aquesta activitat té uns beneficis molt alts, per aquest motiu només ens queda dir-vos: US ESPEREM!

Salutacions,

L´equip

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>