El Jardí dels Secrets

Publicat el 19/09/2012 | 0 comentaris

El Jardí dels Secrets

Calefacció a l’hivern, aire condicionat a l’estiu, il · luminació artificial gairebé sempre … Ens arrisquem a quedar atrapats en un món artificial i còmode, però monòton i avorrit (a més de contaminant i car)

Dins de l’edifici, mirant cap amunt, es veu el sostre i les llums. Al jardí, mirant cap amunt es veu el cel en contínua evolució: tot tipus de núvols que es transformen, el sol que ens enlluerna o que, feble, ens mira darrere d’una cortina de núvols, un ocell que passa, o un avió …

Com us hem expressat amb anterioritat, nosaltres donem molta importància als espais oberts, és per això que hem ubicat les nostres escoles, amb amplies zones verdes. En breu amb els més grans començarem sortides per a l’experimentació, i també començarem a treballar en el nostre hort.

En el nostre Jardí dels Secrets, que així es dirà, no tindrem una programació rígida, no tindrem una previsió dels efectes. Però segur que tindrem imprevisibilitat, en el joc, que neix amb l’activació dels pensaments, afectes, curiositat, acció, hipòtesi, aventures, incerteses. Els horts i els jardins, estan pensats per al creixement (motor, sensorial, emotiu, social, intuïtiu, cognitiu, creatiu, estètic, etc.). Tot això englobría un taller d’intel · ligència.

Treballant a l’aire lliure es fan forts, es veuen arrossegats per la màgia de les plantes qeu reneixen, creixen i es transformen. Aquest efecte és terapèutic per als nens. Mentre el jardí floreix, ells també ho fan. De vegades la insinuació que el joc lliure en un hort és una pèrdua de temps. Afegir que, la pèrdua de temps observant a una formiga que treballa o una sargantana que fuig, sentir la calor de les pedres, tocant la terra que es torna fang sota l’aigua … no hi ha millor aprenentatge, que el raonament dels nens, en descobrir alguna cosa per ells mateixos sense la “ajuda i impediments” de la gent gran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>