Escollir una bona escola…

Publicat el 10/02/2016 | 0 comentaris

Escollir una bona escola…

Tenen només dos anyets i ja ens enfrontem a una de les decisions més difícils: triar escola. Aquesta ansietat es suma a l’estrès de buscar, comparar, sospesar … sobretot quan les opcions són moltes, com ocorren en una ciutat gran, ens sobrepassen i no sabem per on començar.

Moltes vegades els pares ens pregunteu quins són els criteris per triar el millor centre educatiu. La resposta és: depèn dels que els pares busquen per als seus fills. En aquest sentit no hi ha un millor escola, sinó el més afí als nostres interessos i valors Volem oferim algunes pautes generals perquè la vostra decisió s’adeqüi al màxim als vostres criteris.

El que sí sabem és que l’educació és fonamental per als nostres fills i el que aprenguin avui a les aules els servirà de base per desenvolupar el dia de demà. Per si fos poc, ¡es tracta de triar un lloc on passaran gairebé més hores que a casa nostra!

Familiars, amics, veïns … una infinitat de fonts d’informació ens envolten i tots semblen encantats d’explicar la seva experiència amb un o altre col · legi. Aprofitem, pot ser una bona manera de saber de primera mà què ens podem trobar. I és que, en general, el que ens expliquen són vivències personals que han tingut amb els seus fills en aquestes escoles, una informació molt valuosa que el propi centre no pot oferir.

Fixar les prioritats

Tots els col · legis tenen coses bones i coses menys bones. fins i tot el que més t’agrada, probablement tindrà un però. Es tracta llavors, de trobar el que més requisits compleix segons les teves prioritats i aquell les pegues siguin més suportables. No oblideu que sou vosaltres els que heu de decidir a quins factors li doneu més importància i estableixes un ordre de prioritats, segons la vostra necessitats i la vostra situació. això us ajudarà molt a descartar i acotar el camp de recerca.

Punts que us poden servir de guia a l’hora de buscar i trobar l’escola:

Principalment un factor determinant i en molts casos excloent serà el preu. Assabentar bé de si hi ha places o llista d’espera i quines són les condicions d’ingrés. Públic, concertat, privat …

Després d’ordenar les teves prioritats, pregunta’t com és el teu fill, ¿quines són les seves aptituds?, ¿què necessitaria per sentir-se còmode?. Cada nen és diferent. Per exemple, si un nen és molt tímid i molt apegat a la família, pot sentir-se fora de lloc en un col · legi gegant i agrairà que el portis a un lloc petit, amb una sola classe per curs i pocs nens per aula. Si la seva passió és la música, caldrà sospesar quin pes té aquesta assignatura en cada centre.

Caldrà tenir en compte la disponibilitat de professors de suport. Ens poden ajudar en cas que el nen tingui problemes d’aprenentatge o si necessita reforç. El nombre de nens per aula, sol oscil · lar entre 20 i 30 i influirà en el grau d’atenció que pugui facilitar el mestre.

No només explica com és el vostre fill. Com sou vosaltres i la vostra família? Quins són les vostres creences i estil de vida? Sou religiosos o perdudament ateus? ¿Liberals o conservadors?

Avalueu el fàcil o difícil que pot ser tenir tutories o comunicar-se amb els professors si sorgeix qualsevol dubte o conflicte. Hi ha qui considera molt important la proximitat i el fàcil accés dels pares al cos directiu i els professors.

Ha interessar-nos el projecte educatiu. O el conjunt de línies d’acció i mètodes que seguiran a l’hora d’educar al vostre fill. I, per descomptat, que el seu sistema de valors no entri en contradicció amb les vostres creences.

Interesseu-vos de quin grau d’implicació tenen els pares en els centres. Igual que hi ha escoles on estan encantats de que les famílies participin i tenen un AMPA sòlida i que es fa escoltar, en altres les famílies no tenen molt a dir …

Quina és l’oferta en idiomes. Els idiomes solen presentar un gran atractiu també per a molts pares.

Analitzeu els detalls pràctics: menjador, transport, uniforme … Ja hem vist que el preu és un aspecte fonamental en el cas dels centres privats i concertats. Però, s’adequa al que ofereix l’escola?. Haurem de revisar com funciona el menjador (¿quant costa?, ¿està subvencionat?, ¿és menjar de càtering o fet al col · legi?, ¿tenen menús especials per a nens amb al · lèrgies o intoleràncies?). No ens oblidem dels horaris, han d’encaixar amb els nostres, hi ha escoles que permeten deixar el nen a partir de les 7.30 del matí, i si sortim després que acabi l’horari lectiu, necessitem que ofereixi més activitats extraescolars perquè el nen estigui atès. També podem fer-hi una ullada per veure si podrien “enganxar” al nostre fill com karate, futbol, dansa, ​​teatre …

Un altre punt pràctic és el del transport escolar: haurem de valorar si el necessitem, si existeix i si té un preu raonable.

I l’uniforme (obligatori en alguns privats), que a molts pares els pugui resultar més còmode.

No ens oblidarem l’espai físic, les instal · lacions i l’entorn. La impressió estètica que causa un col · legi en entrar no és cap tonteria. No és el mateix que hagi zona verda, arbres, espai, patis de sorra, que de vegades patis que limiten molt el joc.

Esperem haver intentat aclarir algunes de les tantes dubtes que us sorgeixen a l’hora de trobar una escola per al vostre fill.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>